KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

O nas

 

 

W przedszkolu wspomagamy i ukierunkowujemy rozwój dziecka, zgodnie z jego wrodzonym potencjałem i możliwościami rozwojowymi, realizujemy cele w oparciu o indywidualność oraz diagnozę dziecka.
Przed dziećmi stawiamy takie zadania, które wyzwalają inwencję, ekspresję twórczą, mobilizują do zastanawiania się, zadawania pytań i udzielania na nie odpowiedzi poprzez rozwiązywanie problemu. W przedszkolu aktywność dziecka połączona jest z przeżywaniem i działaniem. Zdobyta tą drogą wiedza i umiejętności jest dla dzieci zrozumiała i trwała.
Wśród metod które wykorzystujemy w pracy z dziećmi można wymienić m.in. metodę ruchu rozwijającego W. Sherborne, „Gimnastykę mózgu” Paula Dennisona, metodę C. Orffa. oraz elementy metody wg Ireny Majchrzak "Wprowadzanie dziecka w świat pisma".
Dziecko ma możliwość planowania, organizowania sobie miejsca do zabawy według własnej inwencji, inicjuje i podejmuje działania zgodnie z jego zainteresowaniami.
Wychowankowie mogą proponować tematykę zajęć edukacyjnych, spotkań, spacerów.Nauczyciel projektuje przestrzeń spełniającą wymogi bezpieczeństwa,w której działa i rozwija się dziecko z uwzględnieniem jego potrzeb i oczekiwań.